Picture of Jorma Mustalahti, Head of R&D
Jorma Mustalahti, Head of R&D

Omvänd osmos för villa och fritidshus – Rening av dricksvatten från sjö, hav eller brunn

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omvänd osmos för villa och fritidshus - Rening av dricksvatten från sjö, hav eller brunn

Äger du ett fritidshus eller en villa som är beroende av egen vattenförsörjning? Är du i jakt på att hitta en enkel och effektiv metod för att rena ditt dricksvatten? Då har du kommit rätt. Idag finns det olika alternativ på marknaden för dricksvattenrening. Ett av de bästa och mest populära alternativen för vattenrening är omvänd osmos. Idag får du lära dig hur omvänd osmos för villa, stuga eller fritidshus kan användas för att skapa rent dricksvatten.

Vad är omvänd osmos?

Enkelt sagt så är omvänd osmos en metod som renar vatten. Vattnet passerar genom ett membran med hjälp av ett yttre tryck. Membranet skiljer vattnet från skadliga ämnen så att du får ett rent och friskt dricksvatten.

Omvänd osmos tar bort skadliga ämnen från dricksvatten.

När det kommer till vattenrening av sjövatten till exempel så är den här metoden exemplarisk för att konvertera smutsigt vatten till rent dricksvatten. Omvänd osmos avlägsnar bland annat dessa typer av ämnen från ditt vatten:

  • Järn
  • Mangan
  • Salt
  • Bakterier
  • Klorid
  • Uran
  • Virus

I praktiken så avlägsnar en bra anläggning för omvänd osmos alla typer av skadliga partiklar från ditt sjö eller brunnsvatten. Däremot kan gaser som svavel och radon vara svåra att stoppa. Så om du har dessa typer av problem så rekommenderar vi att kolla på en annan lösning.

Omvänd osmos för villa, stuga eller fritidshus: Hitta rätt system för dig.

NERO-käänteisosmoosi-vedenpuhdistuslaitteet-kotiin-ja-mökille

Idag finns det briljanta system som kan ge dig rent dricksvatten. Men det är viktigt att tänka på helheten. När du ser över dina möjligheter för dricksvattenrening så behöver dina behov vara i fokus. Här är några punkter som är viktiga att tänka på:

  • Hur stor vattenkapacitet är du i behov av?

Fundera på hur mycket vatten ni faktiskt använder. Vi rekommenderar ett system som kan producera mellan 100 – 250 liter rent vatten per timme.

  • Kommer systemet att stå oanvänt under längre perioder?

Ifall att du planerar på att installera ett system för dricksvattenrening till en stuga eller fritidshus så är det viktigt att systemet kan underhålla sig själv under tiden som det står oanvänt. Alla anläggningar behöver manuellt underhållas ett par gånger per år. Men hitta ett system som är bra på att rengöra sig själv så underlättar du det manuella underhållet.

  • Vad är underhållskostnaden?

Alla vattenreningsanläggningar behöver underhåll. Billiga anläggningar kan komma att kosta mer pengar i längden. Fråga om den årliga underhållskostnaden innan du köper ditt system. En rimlig årskostnad ligger mellan 1.000 till 2.000 kronor.

Vi hoppas att den här artikeln har gett dig en bättre förståelse över vad omvänd osmos är och hur du kan använda metoden för dricksvattenrening. Ifall att du funderar på att använda omvänd osmos för villa eller ett fritidshus så är du välkommen att kontakta oss på Finnvoda.

Vi erbjuder allt-i-ett-lösningar för rening av vatten. Kontakta oss idag så hjälper vi dig att hitta systemet som passar dig bäst!

– Finnvoda, Finlands marknadsledare för vattenrening till hushål

NERO-Stuga

Rinnande vatten till sommarstugan

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Vill du ha mer information och / eller ett personligt erbjudande?

Suostumus(Obligatoriskt)
informationen du lämnar in via vår kontaktformulär används endast för att kontakta dig gällande dina möjliga behov för vattenrengöringsteknik. Informationen används ej för marknadsföring. Med att lämna dina kontaktuppgifter ger du dock ditt samtycke till att vi kan lämna ut kontaktuppgifter ytterligare till någon av våra samarbetspartner, som enligt oss är geografiskt mer lämplig att servera just dig! En lista över våra samarbetspartner hittar du här https://www.finnvoda.se/samarbetspartners
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Haluatko lisätietoja ja / tai yksilöllisen tarjouksen?

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

<< palaa etusivulle

Testaa mikä vedenpuhdistusratkaisu on paras juuri sinun tarpeisiisi

Puhdas juomavesi